Η ανάλυση -απάντηση που δίδετε, όσον αφορά το άρθρο του Carl Sagan, από τον Ιωάννη Αγαπάκη ειναι τοσο απλή και κατανοητή και δίχνει την δύναμη του θεού και ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε. Μου άρεσε πολύ καλό.
O Carl Sagan κάνει υλιστική θεώρηση της ζωής. Η συμβουλή του να επιδεικνύουμε καλοσύνη στις μεταξύ μας συμπεριφορές γιατί δεν είμαστε κάτι ιδιαίτερο ή ανώτερο σε σχέση με τους συνανθρώπους μας, με βρίσκει σύμφωνη. 'Ετσι μόνον, θα συμβιώσουμε ειρηνικά και αγαπημένα. Σαφώς και δεν προσεγγίζει από πνευματικής πλευράς τη ζωή και τον άνθρωπο. Το δικό σας σχόλιο έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τα λεγόμενα του επιστήμονα. Ο Θεός είναι η Αρχή των πάντων. Τέλος δεν έχει. Μακάριοι όσοι το νιώσουν και το πιστέψουν!
Ανθή σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο που θα μπορούσα να το αποκαλέσω συμπλήρωμα στη δημοσίευσή μου. Πραγματικά οι απόψεις του Carl Sagan για την συμπεριφορά μας πάνω στον όμορφο μικρό μας πλανήτη αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και είναι αλήθεια ότι, εν γένει, μέχρι τώρα δεν έχουμε επιδείξει καλοσύνη στους συνανθρώπους μας και στον ίδιο τον πλανήτη. Όπως στις πρώτες γραμμές του άρθρου μου αναφέρω, τα όσα λέει αποτελούν μια ελεγεία πάνω στο πώς θα έπρεπε να είναι η συμπεριφορά μας καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στον πλανήτη. Θα συμφωνήσω τέλος μαζί σου και στο δεύτερο μέρος του σχολίου σου ότι ο σπουδαίος επιστήμονας προσεγγίζει υλιστικά το θέμα και αυτή είναι η αιτία που στα δύο σημεία του λόγου του φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπος με το αδιέξοδο που αναπόφευκτα συναντούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα από την υλιστική τους μόνο πλευρά. Όπως σου έχω ήδη πει ο Carl Sagan ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας, που εγώ ο ίδιος σ' εκείνον χρωστάω ένα μέρος της αγάπης μου αλλά και την ενασχόλησή μου με την Αστρονομία. Αυτό όμως δεν θα με εμπόδιζε ποτέ να σχολιάσω την κατά ένα μέρος ελλειπή θεώρηση του θέματος από φιλοσοφικής και θεολογικής απόψεως και αυτό γιατί ο ίδιος από επιλογή του απέκλινε από την Αστρονομία προς τη φιλοσοφία στην υπέροχη κατά τα άλλα ρήση του. Με εκτίμηση
Πολύ καλό Γιάννη. Ιδιαίτερα μου άρεσε η σύγκριση που κάνεις (στο έντεχνο λογοπαίγνιό σου, στο αντί επιλόγου μέρος), της Γης με το μαργαριτάρι που κρύβει μέσα του το όστρακο. Πραγματικά, αν δούμε όλοι μας τη Γη όχι ως απλό πλανήτη, αλλά ως το σπίτι του πιο τέλειου δημιουργήματος του Θεού - Δημιουργού, τότε μόνον θα κατανοήσουμε το μέγεθος και τη σημασία του στο Σύμπαν.
Η ανάλυση -απάντηση που δίδετε, όσον αφορά το άρθρο του Carl Sagan, από τον Ιωάννη Αγαπάκη ειναι τοσο απλή και κατανοητή και δίχνει την δύναμη του θεού και ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε. Μου άρεσε πολύ καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Γιώργο, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΔιαγραφήO Carl Sagan κάνει υλιστική θεώρηση της ζωής. Η συμβουλή του να επιδεικνύουμε καλοσύνη στις μεταξύ μας συμπεριφορές γιατί δεν είμαστε κάτι ιδιαίτερο ή ανώτερο σε σχέση με τους συνανθρώπους μας, με βρίσκει σύμφωνη. 'Ετσι μόνον, θα συμβιώσουμε ειρηνικά και αγαπημένα. Σαφώς και δεν προσεγγίζει από πνευματικής πλευράς τη ζωή και τον άνθρωπο. Το δικό σας σχόλιο έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει τα λεγόμενα του επιστήμονα. Ο Θεός είναι η Αρχή των πάντων. Τέλος δεν έχει. Μακάριοι όσοι το νιώσουν και το πιστέψουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνθή σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο που θα μπορούσα να το αποκαλέσω συμπλήρωμα στη δημοσίευσή μου. Πραγματικά οι απόψεις του Carl Sagan για την συμπεριφορά μας πάνω στον όμορφο μικρό μας πλανήτη αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και είναι αλήθεια ότι, εν γένει, μέχρι τώρα δεν έχουμε επιδείξει καλοσύνη στους συνανθρώπους μας και στον ίδιο τον πλανήτη. Όπως στις πρώτες γραμμές του άρθρου μου αναφέρω, τα όσα λέει αποτελούν μια ελεγεία πάνω στο πώς θα έπρεπε να είναι η συμπεριφορά μας καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στον πλανήτη. Θα συμφωνήσω τέλος μαζί σου και στο δεύτερο μέρος του σχολίου σου ότι ο σπουδαίος επιστήμονας προσεγγίζει υλιστικά το θέμα και αυτή είναι η αιτία που στα δύο σημεία του λόγου του φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπος με το αδιέξοδο που αναπόφευκτα συναντούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα από την υλιστική τους μόνο πλευρά. Όπως σου έχω ήδη πει ο Carl Sagan ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας, που εγώ ο ίδιος σ' εκείνον χρωστάω ένα μέρος της αγάπης μου αλλά και την ενασχόλησή μου με την Αστρονομία. Αυτό όμως δεν θα με εμπόδιζε ποτέ να σχολιάσω την κατά ένα μέρος ελλειπή θεώρηση του θέματος από φιλοσοφικής και θεολογικής απόψεως και αυτό γιατί ο ίδιος από επιλογή του απέκλινε από την Αστρονομία προς τη φιλοσοφία στην υπέροχη κατά τα άλλα ρήση του.
ΔιαγραφήΜε εκτίμηση
Συμφωνώ με την Ανθή, χρειαζόμαστε ειρήνη και αγάπη για να συμβιώσουμε στον πλανήτη μας
ΔιαγραφήΠολύ καλό Γιάννη. Ιδιαίτερα μου άρεσε η σύγκριση που κάνεις (στο έντεχνο λογοπαίγνιό σου, στο αντί επιλόγου μέρος), της Γης με το μαργαριτάρι που κρύβει μέσα του το όστρακο. Πραγματικά, αν δούμε όλοι μας τη Γη όχι ως απλό πλανήτη, αλλά ως το σπίτι του πιο τέλειου δημιουργήματος του Θεού - Δημιουργού, τότε μόνον θα κατανοήσουμε το μέγεθος και τη σημασία του στο Σύμπαν.
ΑπάντησηΔιαγραφή